6 mars 2012

Första dagarna i the uni

Känns kul att ha börjat igen, har haft introduktion i nästan alla ämnen. Bara golfen på torsdagen är kvar. Föreläsarna verkar i överlag vara bra, bara en äldre herre med Taxi Håkansson kunskaper i det engelska språket är jobbig att lyssna på. Salarna är fräscha, stolarna är sköna och det som nästan är bäst av allt är att man slipper 2-3 timmar långa föreläsningar om samma skit. Läser som sagt alla ämnen samtidigt och inte som i t.ex Stockholm där man blir tvingad att stå ut med FACO vecka ut och vecka in tills man tenterar av ämnet.
För övrigt har de ett system där man får välja sina egna kurser och skapa sitt eget fasta schema efter sina behov och önskemål. Det finns själklart obligatoriska ämnen om man ska t.ex inrikta sig på marknadsföring, men man får välja om man vill fördjupa sig ännu mer, bredda och välja en grupp som t.ex har föreläsningar i Marketing strategy på tisdag och torsdags förmiddagar eller måndag och onsdagsmorgonar/eftermiddag. Korea University vill gärna främhäva bilden om att det är en väldigt prestigfull universitet. Med en rad politiker och företagsledare som allumnis.
Det ska tydligen vara en svårare antagningsprocess här än t.ex Ivy-league universiteten i USA, företagen syns överallt i universitetet med affischer, byggnader som de donerat till universitetet och på varje plats inför föreläsningarna ligger det erbjudande om jobb och praktikplatser.
Studenterna här måste läsa 12 poäng här inför varje termin, vilket motsvarar fyra kurser.
Jag som reser från Stockholms Universitet, där en hektiskt vecka kan vara fyra st två timmars föreläsningar är tvungen att ta 19 poäng här borta. Mer får man inte läsa per termin i detta universitet så jag vart tvungen att droppa tennisen :´(crycry.
Har alltså 23 timmars schemalagd undervisning, med obligatorisk närvaro.
Känns härligt att vara en av de mest ambitiösa studenterna på ett universitet.
På korean barbeque med två jönköping/växjöbor(same shit different name)
Ännu mer barbequebilder med en tysk, fransyska och en Kalmarnes.
Utsmyckade mobiler med bunny ears och en liten rosa sak som denna catalan visar upp är av någon anledning väldigt populärt här, även bland universitetsstuderande.
Gasmasker och annat diverse utifall att något skulle ske finns det gott om i "bombshelters", som även tunnelbanestationerna används till.
Så kan byggnaderna i de gamla kungliga palatsen se ut.
Mer moderna byggnader syns i city.
Hittade även till Seouls finansiella centrum, hörde att man som intern kan vänta sig arbetstider mellan 08:00 till 23:59 sju dagar i veckan, så det finns nog ingen större risk att man söker sig hit.
Lite diverse godsaker som min buddy beställde in

Mittbuddy gäng med en tysk, amerikan och en massa Singaporianer

Så ser en bibimbap ut här, för drygt 30 kr.
Tyvärr så har en del studenter ovanan att dricka en del. Speciellt när det är happy hour och man får två hinkar med var sin tolva sprit för en hundring. Födelsebarnet i bilden fick sig ett helrör som present av stället.
Koreanska freshmens.

För övrigt ska det bli skönt skriva arbeten på engelska, där man får "sär skriva" hur mycket man vill.

2 kommentarer:

  1. Mycket intressant läsning Erik. Kommer att följa dina inlägg / Falsterbror Simon

    SvaraRadera
  2. Förresten, Castalanen var sjukt fräsh.

    SvaraRadera