15 feb. 2012

Flyget från Arlanda till Doha gick smidigt.
Med en egen skärm framför sig, egen kontroll där man fick välja mellan filmer, serier, musik, spel etc och en knapp som man kunde trycka på för att en flygvärdinna skulle fylla på med mer Shiraz från Languedoc, hjälpte till att den första resan gick blixtfort. Såg bland annat trolljägaren och den romantiska komedin Valentines day som jag kan rekommendera. Maten var dessutom riktigt god.
Väl framme i Qatar, tolv Qatariansk tid så visste jag inte riktigt om det skulle servera mat på flyget som gick 02:50 på natten, de gjorde dom senare men jag fick chansen att prova på en halalburgare på flygplatsen, vilket jag inte skulle gjort då den inte gjorde något mer än bara att fylla buken med fett och carbs.
Andra flygresan vart något jobbigare, då man även skulle försöka få i sig lite sömn.
Uppenbarligen drack man inte tillräckligt mycket då man sov max 30 minuter under hela resan, kunde till och med känna träsmaken efter ha suttit i 15 timmar trotts att man satt i en skön stol.
Väl framme var det bara en kamp att hålla sig vaken och bli ledsagad till sin destination där män äntligen skulle få sova.
Hann dock notera att det här landet är som bäddat för så kallade kulturkrockar, engelska språket har ett begränsat utrymme i folks vardag, även om amerikansk franchising bombat sönder de centrala delarna med starbucks, kfc, dunkin` donuts etc.

En sådan pass frukost står man på sig ett tag. Ganska bra faktiskt när man vaknar fem på morgonen lokaltid och hunnit samla på sig en del hunger.

Utsikten från lägenheten på en del utav den norra delen av stan mellan kullarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar